Rabu, 2 Januari 2013

Rezeki Tahun Baharu!

Assalamualaikum Warahmatullah Hiwabarakatuh,
Salam Cupcakes Cip Coklat.

Alhamdullilah, masih menaip pagi-pagi buta. Betapa bersemangat juang yang tingginya Lyeen bila masih menghentak-hentak keyboard tatkala adik-adik Lyeen sedang asyik berdengkur. Eh?HAHA. Betapa kasar perkataan yang aku pilih. "Hentak?". Arghh..whatever sungguh aku nak taip mukadimah entry hari ni. Okay. Firstly, nak wish tahniah kat diri sendiri sebab dapat top up free esok! Yeah!

Tahniah, Anda Bertuah!

Klik ayat kat atas sebagai bukti bahawa Lyeen bertuah. Ahaks! Alhamdullilah, rezeki. Sangat teruja dan sangat tak percaya. Terharu bila hasil tulisan kita dihargai dengan cara macam tu. Terima kasih sangat buat owner blog tersebut. Anda terbaik! Kita menaip entry ni dengan bermacam-macam perasaan, bila marah entry pun bahang semacam. Bila suka entry manis-manis macam cupcakes. Dan sebagainyalah. Tapi, apa yang penting entry kita tak menyentuh mana-mana sensetiviti. Kita menulis boleh. Komen boleh. Tapi, jangan sampai kita menyakiti pihak lain. Kalau pun tersakiti. Cepat-cepat minta maaf okay!


Kedua, Hari ni nak balik KL! Flight pukul 3 petang ni. Saat kawan yang lain tengah masuk dewan untuk first day. Lyeen pulak hebat tengah breakfast dengan family. Tak kau berasap kawan aku yang ada kat IPG tu! Untungnya, flight lambat. Ahaks! Ok. Gambar ni gambar tahun 2012. Gambar yang menunjukkan bahawa zat besi dan kalsium dalam badan Lyeen belum berkembang dengan pesatnya. Ya. Dia adik Lyeen. Lyeen akan jumpa dia bila sampai KL nanti. Alah, kami duk dekat jer. Dia duk UIA kat Petaling Jaya. Lyeen kat Bangsar. Jalan kaki pun boleh jumpa. Eh?HAHA.

Seawal pukul 7.30 pagi kami akan berpusu-pusu naik tangga seratus untuk pergi Dewan Za'ba. Lepastu, Pensyarah akan wish "selamat datang". Kawan-kawan yang lain mula cakap, "Eh, gemuk dah kau!" ."Kenapa kau mengurus ni?". " Tahniah, selamat bertunang. Selamat pengantin baru!" Dan sebagainya. Sampai tahap, student cerita sendiri. Lecturer cerita sendiri. Eh? Siapa pernah buat?HAHA.

Ini adalah gambaran  first masuk kuliah. Macam-macam cerita keluar. Tapi, Lyeen student yang proaktif. Lyeen dengar dengan baik apa yang lecturer cakap. Percayalah! Whatever sungguh aku nak tunjuk baik. Padahal akulah ketua segala cerita kedai kopi! Piraaah! Azam tahun baru: "Nak jadi budak baik!Ok.Set!"

NOTA PINK: Orang yang untung ialah bila orang lain dah start study. Kita masih diberi cuti. Itu rezeki. Alhamdullilah..:) Bila sampai KL nanti. Lyeen update blog lagi. Kot ada jumpa Penjaga Gol Malaysia, Farizal Marlias kat KLIA. Ahaks! Huh! InsyaAllah kalau Lyeen tak sesat untuk masuk bilik Floe bagi sesi "Cerita Kedai Kopi".

Ok bai. Assalamualaikum.

19 000 Makan Cupcakes!:

✿INA AINAA✿ berkata...

hahaha ena first masuk asasi dlu, serius serabai oo.. hahahahahaha.. btw, tahniah ye lyeen sebab menang topup tu.. byk tuuu.. wahhh hehehe

Unknown berkata...

tahniah awak..awak memang orang yang bertuah.. :P

aisyah humaira' berkata...

tahniah !!! exam hari ni !!

Unknown berkata...

tahniah cik Lyeen ^^

ZULHILMI TEMPOYAK berkata...

kakak lyeen... kim slm kat adik na. hahahaha...

selamat meningkat umur ya.. ;p

QasehnyaRania berkata...

tahniah cik lynn ;)
take care semoga selamat sampai..

Tanpa Nama berkata...

Tahniahhh~ ^^

Unknown berkata...

untunglaa ! :D

Unknown berkata...

tahniah lyeen..=D

selamat kembali..dan semoga azam tercapai..=)

Unknown berkata...

hehe apa pun terima kasih juga sebab join segmen.. selamat kembali ke IPG..

Unknown berkata...

adik cheqkaq, Mak Lang pernah jumpe penjaga gol Mesia dan semua pemain HM..bagai nk giler dinuatnyer..huhu..moral of da story..tak yah jumpe laa dik..:)

Happy walker berkata...

visiting here with a smile. take care.. have a nice day ~ =)

Regards,
http://www.lonelyreload.com (A Growing Teenager Diary) ..

kyo_9 berkata...

congrats!

MalizaMah berkata...

DAH SELAMAT SMPAI IB LAH ERK.. hehehehe......
hmmmm....
nk tnya pendapat ni.. nk akak pos or antar ib erk hadiah saguhati...???

MalizaMah berkata...

ada sorang dr ib... napa alamat depan kolej kediaman adibah amin? mana satu betul erk?

Nick Nashram berkata...

lyeen dah start kuliah ke?
all the best..huhu
saya pun baru msk 3 hari mengajar dah stress..bnyk tol keje nak kena setel.

Unknown berkata...

berlari hingga ke menara gading, jaman sekarang tak boleh nak jalan dah. hahaha

cik lisa berkata...

Taniah cik lyeen ,kihkih . Eh eh jaga diri taw, hehe

Aimi Wardina ♥ berkata...

http://aimi-wardina.blogspot.com/2013/01/2nd-giveaway-by-aimi.html

Jom join :(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...