Rabu, 14 Mac 2012

BEN ASHAARI AJAK KONGSI CERITA CUTI SEKOLAH

Assalamualaikum Warahmatullah Hiwabarakatuh..
Salam Cuti Sekolah dan Salam 1 Bloggers..

Tak sampai sejam Lyeen mengelolakan SEGMEN BLOGGER BAHARU NI, Lyeen terserempak lantas menjoinkan diri untuk segmen ABG BEN ni...hikhakhikhak..


X-tra large ok header Abg Ben..^_^

Karangan Jenis Cereka bermula : Kenangan Lyeen time cuti sekolah dulu-dulu...Ala, time muda-mudi itu...Masa cuti, semestinya Lyeen akan balik kampung nenek belah Mak kat Tanjung Batu, then akan berjumpalah dengan seisi keluarga yakni sepupu-sepapat...Game yang glamor dulu main getah, main sorok-sorok, main polis dan pencuri dan main rebut-rebut tiang bawah umah nenek Lyeen..Hahahaa, syoooookkkk sangat okey...Lagi-lagi bila ada yang terjatuh or kalah, nangis then naik gitaw mak masing-masing kat atas. Bila sampai kat atas, mak bukannya nak bela malah mak akan cakap macam ni..."Main lagi! Siapa suruh main? Main lagi!" HAHHAHAA, tak kau kejam? Tapi, kami main dulu sampai berpeluh-peluh, maka, sihatlah kami!

TAPI, SEKARANG?

Cuti jer, Abah sibuk and mak pun dah takut nak tinggal umah sebab sekarang ni pencuri merata-rata, takut umah kena curik!!!HAHAHHA, maka bila cuti jer, duk umah, pasang broadband dan facebooking dan blogginglah jawabnya macam aku sekarang! HAHAHHAA
Tu lah kemajuan yang ada sekarang..
T__T

21 000 Makan Cupcakes!:

Pka Rahim berkata...

hi! pka pon join segmen abg ben tau.
meh la datang melawat.

http://pkaemerald.blogspot.com/2012/03/ben-ashaari-ajak-kongsi-cerita-cuti.html

terima kasih :)

ZaroL berkata...

alolo..smpai nangis. hehe.

Best kan masa kecik2...Segmen yang sama =)

http://pelangianoy.blogspot.com/

Lieza Nordin berkata...

itulah y sbenarnye.. ish2x... :D

Cikgu Aini berkata...

wah; bestnye!!... jom singgah blog akak pulak... hehe..

http://ainblogger.blogspot.com/2012/03/ben-ashaari-ajak-kongsi-cerita-cuti.html

Unknown berkata...

menariknya awak :)
huhu

http://www.akuhiduplagi.com/2012/03/ben-ashaari-ajak-kongsi-cerita-cuti.html

apislerr berkata...

Salam, jenguk cerita cuti sekolah korang ;o

http://www.apisv2.com/2012/03/ben-ashaari-ajak-kongsi-cerita-cuti.html

apislerr berkata...

Salam, dtg jenguk cerita cuti sekolah korang ;o

http://www.apisv2.com/2012/03/ben-ashaari-ajak-kongsi-cerita-cuti.html

Uji Hussein berkata...

Follow dari umah Ben.

Ce'gu JAERA berkata...

kenangan zaman kanak2 dulu memang indah2

Muhamad Azam berkata...

Dari segmen sama..

Jom ke blog saya pulak

http://blogbudaksengal.blogspot.com/2012/03/ben-ashaari-ajak-kongsi-cerita-cuti.html

CoffeeLover berkata...

zaman sekolah memamg best

terjah sini pula

http://azrieyx.blogspot.com/2012/03/ben-ashaari-ajak-kongsi-cerita-cuti.html#comment-form

Unknown berkata...

dr segment sama.. nice.. anyway saya dh follow awak. jom follow kita balik :)

zakirulRahim berkata...

haha..aku selalu main rebut tiang dekat sekolah jee...hihi

jemput singgah:
http://zakirulrahim.blogspot.com/2012/03/ben-ashaari-ajak-kongsi-cerita-cuti.html

Unknown berkata...

@Pka Rahim hehe..yah@jom terjah@@

Eyqa Hasnan berkata...

datang melawat dari segmen yang sama :)

http://eyqahasnan.blogspot.com/2012/03/segmen-ben-ashaari-ajak-kongsi-cerita.html

Dalila Samsudin berkata...

rindu kan zaman kecil2 dulu ? :| main lari2 semua tu lahaaai haha

dalilamimi-mimiepotpet.blogspot.com

Ted berkata...

ha ah, betul kita cakap bebudak skang tak rasa sama macam kita rasa dulu. Tapi dunia ni yang menuntut sebegitu, mana boleh main2 kat luar lagi, bahaya zaman skang. Ramai yg amik kesempatan

1 berkata...

Salam..hehe..main getah ape? buah getah @ gelang getah?hehe..best sgt kan..

sggah n follow dr segmen yg sama..

Khai_Sol berkata...

zaman dulu2 lagi best =)

http://saranghaesolehah.blogspot.com/2012/03/ben-ashaari-ajak-kongsi-cerita-cuti.html

fizafantagirO berkata...

hihi teringin nak main polis entry lagi .. :p

done follow u dear =)

Syida Muhajir berkata...

Salam perkenalan. Semoga kita menjadi lebih akrab di masa akan datang. May Allah bless ur live ^_^v

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...